Η ιστορία μας

Κάβα ποτών ελλοίνων  Ζυγούρη 2, Νέος Κόσμος. Η Κάβα μας. Το στέκι μας.

Η κάβα μας είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Το 1996 ο Θοδωρής Κόντης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΤΕΙ Αθηνών στο τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών. Η αγάπη του για το χώρο του ελληνικού κρασίου ήταν πλέον μεγάλη. Είχε λατρέψει την ελληνική γη, που παράγει τέτοιους θησαυρούς.

 

Ήξερε καλά, εκ των έσω πλέον, τα πάντα για την παραγωγή κρασιών. Είχε μάθει τα μυστικά τους. Γνώριζε τα αρώματα και τον χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας ελληνικών, και όχι μόνο, κρασιών.

Ήξερε η κάθε περιοχή, ο κάθε αμπελώνας τι έχει να «πει». Δηλαδή τι ποικιλίες παράγει και προπάντων αυτές οι ποικιλίες τι χρώματα και τι αρώματα δίνουν στο κάθε κρασί.

Έτσι τρύπωσε στο μυαλό του μια ιδέα. Σε κάθε συνεύρεση με φίλους του μιλούσε για το όνειρο του. Το οποίο δεν ήταν τίποτα άλλο από μια καλά ενημερωμένη κάβα, για κρασί, μπύρα και ποτά, στο μέρος που είχε μεγαλώσει στον Νέο Κόσμο.

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα στον Νέο Κόσμο στο ισόγειο σπίτι της αγαπημένης του γιαγιάς. Όταν εκείνη του παραχώρησε το σπίτι της στον Νέο Κόσμο, έγινε το ιδανικό σημείο για το ξεκίνημα της κάβας.

Ο Θοδωρής Κόντης ανακαίνισε τον χώρο, άφησε όμως μια γωνιά που έως και σήμερα θυμίζει έντονα το ζεστό σπίτι της αγαπημένης του γιαγιάς.

Ακόμα και σήμερα χρόνια μετά την ανακαίνιση και την λειτουργία της κάβας, κάθε πρωί που ανοίγει την πόρτα της κάβας του στον Νέο Κόσμο ο χώρος είναι γεμάτος με αναμνήσεις μιας ζωής. Η θετική ενέργεια του χώρου τον συνεπαίρνει καθημερινά και του δίνει κουράγιο και κέφι. 

Κάβα ελλοίνων Νέος Κόσμος

 

 

Το όνομα της κάβας μας

Το επόμενο θέμα ήταν το όνομα που θα έδινε στην κάβα του. Μαζεύτηκαν φίλοι αγαπημένοι και μετά από ένα ωραίο γεύμα και δοκιμές ελληνικών κρασιών, άρχισαν οι ιδέες να «πέφτουν» στο τραπέζι.

Ο πρώτος φίλος είπε η κάβα θα λέγεται οίνο-μπερδέματα, αυτό ήταν η αρχή για να χαλαρώσουν όλοι και να αρχίσουν να λένε πιθανά και απίθανα ονόματα για την κάβα του αγαπημένου τους φίλου.
Πίνοντας και καλό ελληνικό κρασί συνέχισαν να λένε ιδέες όπως οινο-ποσία. Είπαν πολλά και κατέληξαν σε ένα λογοπαίγνιο που τους ενθουσίασε όλους Κάβα ελλ-οίνων.

Οι οίνοι της Ελλάδας τα κρασιά του τόπου μας.

Έτσι με τον καιρό οι φίλοι αλλά και οι φίλοι των φίλων έγιναν και δικοί μας φίλοι. Όλοι περνάνε από την κάβα μας για δώρα, για καλά ελληνικά κρασιά, για ποτά για τα πάρτυ τους και για χύμα κρασί για το κυριακάτικο γεύμα τους στο εξοχικό.

Αυτό είναι το μέρος που εμείς αγαπάμε, αυτή είναι η κάβα μας ελλ-οίνων. Δίπλα στο Μετρό του Νέου Κόσμου στο δρομάκι Ζυγούρι στο νούμερο 2.

Η κάβα μας στον Νέο Κόσμο δεν είναι απλά το μαγαζί μας είναι το στέκι μας. #tostekimas #kavaelloinon

Τα χρόνια πέρασαν και η κάβα ελλ-οίνων άρχισε να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στη νέα εποχή και στις νέες τεχνολογίες. Φτάσαμε στο σήμερα που η κάβα μας έχει το καλά ενημερωμένο site της, τις σελίδες της και στα social media που με μεράκι θέλουν να γίνουν το στέκι σας και στο διαδίκτυο.

Κάβα ελλοίνων Νέος Κόσμος