Δημοσιεύθηκε την

ASTIR X Winery Νέα συνεργασία

AstirX-Winery-Νεα-Συνεργασία

Astir X  Winery Νέα Συνεργασία

Όταν στην κάβα μας όταν αποφασίζουμε να φέρουμε προϊόντα από μια νέα συνεργασία η χαρά μας είναι μεγάλη. Για ένα διάστημα προσπαθούμε να γνωρίσουμε καλά τους ανθρώπους του οινοποιείου που έχουμε επιλέξει. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τους λόγους και τις συνθήκες που τους οδήγησαν να ασχοληθούν με αυτό τον κλάδο.

Astir X Winery Μια νέα συνεργασία για την κάβα ελλοίνων

Στην συγκεκριμένη συνεργασία όλα έγιναν γρήγορα, καθώς από την πρώτη στιγμή ταιριάξαμε και ενθουσιαστήκαμε με τα κρασιά που δοκιμάσαμε. Μιλάμε για το οινοποιείο ASTRI X το οποίο το έχουν ιδρύσει τέσσερις άνθρωποι, τέσσερις φίλοι. Ο Βαγγέλης, ο Στάθης, ο έτερος Βαγγέλης και ο Στέλιος.
Οι τέσσερις τους είναι σήμερα η ASTIR X.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως σε αυτό το οινοποιείο δένουν αρμονικά τις παραδοσιακές αξίες και ιδέες με κάθε τι φρέσκο και σύγχρονο. Τα κρασιά τους είναι μοναδικά και αξίζει κανείς να τα επιλέξει. Κάθε νέα τους ετικέτα είναι μια γευστική αποκάλυψη.
Με χαρά σας παρουσιάζουμε τα κρασιά που λαχταρούμε, όπως λένε και οι άνθρωποι της ASTIR X Winery!
Η Astir X, με οινοποιητική παράδοση από το 1932, βρίσκεται στην Καλαμάτα, στον
ευλογημένο τόπο της Μεσσηνίας, στην Πελοπόννησο.

Η σειρά ASTAKOS είναι αυτή που δοκιμάζεις και την λατρεύεις αμέσως.
«Αστακός, αυτός που αγαπά το Ένα και Μοναδικό του Ταίρι. Δύο Ζωές καθρεφτίζονται ερωτευμένοι για πάντα…»

Astakos Λευκό & Ερυθρό Κρασί
Astakos Λευκό & Ερυθρό Κρασί

Astakos Λευκός Ξηρός Οίνος

Moscato & Chardonnay. Δύο πληθωρικές ποικιλίες του αμπελώνα της Πελοποννήσου σε μία αρμονική μίξη, όπου η αρωματική σύνθεση και η έντονη επίγευση, προσφέρουν μια ιδιαίτερη γευστική απόλαυση. Συνοδεύει άριστα, λιπαρά ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά με πλούσιες σάλτσες, λαδερά και σκληρά τυριά.

Astakos Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Merlot & Tempranillo. Δύο εκρηκτικές ερυθρές ποικιλίες του αμπελώνα της Πελοποννήσου, ταίριαξαν για να μας προσφέρουν ένα βαθύ ρουμπινί οίνο, σωστά δομημένο ώστε να αναδείξει ένα ιδιαίτερο αρωματικό μπουκέτο. Συνοδεύει άριστα ψητά κρέατα, κόκκινες σάλτσες και πικάντικα εδέσματα.

Η σειρά Mati Fortuna έχει λευκό, ροζέ και κόκκινο. Με ένα ιδιαίτερο σχεδιασμό στο μπουκάλι.
«Έρωτας το σταφύλι, ο τρύγος, ο οίνος ο ελληνικός! Τα αγαπάμε τα αμπέλια μας, χορεύουμε και τραγουδάμε μαζί τους, τους δωρίζουμε το Μάτι το Τυχερό να είναι ο Άγγελός τους! Κι εκείνα μας δίνουν πάντα την ψυχή τους όλη…»

Mati Fortuna Astir X Winery Νέα συνεργασία

Mati Fortuna Λευκός Ξηρός Οίνος
Το Μοσχοφίλερο συναντά το Chardonnay και μας προσφέρουν ένα πληθωρικό οίνο με αρώματα κίτρου και φρέσκων λουλουδιών. Ιδανικό για να συνοδεύσει θαλασσινά, ζυμαρικά, λευκό κρέας, σαλάτες και φρούτα.

Mati Fortuna Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Το Αγιωργίτικο συναντά το Cabernet Sauvignon και μας δωρίζουν ένα πλούσιο και ισορροπημένο οίνο, με βελούδινη υφή και αρώματα ξηρών φρούτων του δάσους. Ιδανικό για να συνοδεύσει κόκκινο κρέας και μαγειρευτά πιάτα με σάλτσες.

Mati Fortuna Ροζέ Ξηρός Οίνος

Το Αγιωργίτικο συναντά το Merlot στη ροζέ εκδοχή τους και μας χαρίζουν έναν αρωματικό οίνο γεμάτο αρώματα φρούτων. Ιδανικό για ζυμαρικά με θαλασσινά, ελαφριές σαλάτες, τυριά και φρούτα.